8. ljetna škola – UMJETNOST U SOCIJALNOM RADU I RAZVOJU ZAJEDNICE

Studijski centar socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu i Centar za civilne inicijative i ove godine organiziraju 8. ljetnu školu pod nazivom UMJETNOST U SOCIJALNOM RADU I RAZVOJU ZAJEDNICE. Program ljetne škole namijenjen je stručnjacima koji već rade ili žele u budućnosti raditi u području razvoja zajednice te na taj način doprinijeti podizanju kvalitete života građana i socijalnoj uključenosti ranjivih društvenih skupina.

Ovogodišnjim programom ljetne škole želimo iskustveno promovirati snagu umjetnosti u zajednici kao medij koji potiče kritičko mišljenje, solidarnost, senzibilizaciju i mobilizaciju građana te društvenu promjenu. Osim toga, umjetnost pomaže jačanju mentalnog zdravlja i subjektivne dobrobiti te omogućuje da se čuje glas onih pojedinaca koji su nedovoljno vidljivi ili obespravljeni. Sudionici će dobiti uvid u potencijale umjetnosti u razvoju zajednice te će imati priliku iskustveno doživjeti neke od primjera najbolje prakse u ovom području.

Ovogodišnja 8. ljetna škola održat će se od 16. do 20. rujna 2019. na Studijskom centru socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu, Nazorova 51. Polaznici će za svoje sudjelovanje moći ostvariti 15 bodova od strane Hrvatske komore socijalnih radnika, te 2 ECTS boda. Okvirni program vidljiv je u prilogu, a konačni prijedlog programa objavit ćemo do konca srpnja 2019.

Troškovi sudjelovanja na ljetnoj školi iznose 1.200,00 Kn, a potrebno ih je uplatiti nakon primljene obavijesti o prihvaćanju sudjelovanja, do 01.09.2019. na žiro račun Pravnog fakulteta u Zagrebu broj: 2360000-1101264729 s pozivom na broj: 7117. Troškovi kotizacije pokrivaju sudjelovanje na svim predavanjima i radionicama, osvježenje za sudionike, edukativne materijale, potvrde o sudjelovanju i završni ručak

Na ljetnoj školi može sudjelovati do 30 sudionika, a svoju prijavu možete napraviti putem sljedećeg linka: PRIJAVA

Prijave se primaju do 20.07.2019. Po zaprimanju svih prijava, organizatori će sudionike do sredine kolovoza obavijestiti e-mailom o tome je li njihova prijava prihvaćena.

Za eventualne daljnje informacije, možete se obratiti na sljedeće kontakte: ili ili

Veselimo se susretu u Zagrebu!

prof.dr.sc. Nino Žganec
Mirela Despotović, prof.psih.